You are currently viewing Tendinitis

Tendinitis

Tendinitis is een aandoening van de pees, die klinisch tot uiting komt door pijnlijke subjectieve beschuldigingen en objectief door veranderingen in vorm en consistentie. Het kan plotseling optreden, als gevolg van een trauma of langzaam als gevolg van lokale metabolische veranderingen, door een overbelasting van het betreffende gewricht.

Een peesontsteking is dikwijls een combinatie van deze oorzaken die beide invloed hebben op de ontsteking omdat op een pees met reeds bestaande histochemische prevelement, een trauma, zelfs al is het beperkt, de verwonding veroorzaakt die kan leiden tot problemen.

Problematische omstandigheden zijn onder meer: ​​stoornissen in de bloedsomloop, onjuiste biomechanische vaardigheden, endocriene stoornissen, methodologische trainingsfouten, vermoeidheid, overtraining en voedingstekorten.

Bij onderzoek van de probleemzone kan een vervorming van het gebied in de vorm van een zwelling van verschillende grootte waargenomen worden. Aanraking van deze zone onthult een pasteuze, harde, pijnlijke plek, soms vergezeld van een krakend geluid, wat de locatie van de laesie aangeeft. Passieve en vooral actieve strekbewegingen van de betreffende pees veroorzaken plaatselijke en uitgestraalde pijn. Ook is de actieve beweging in de tegenovergestelde richting van dat segment erg pijnlijk, soms zelfs onmogelijk.

De behandeling is afhankelijk van de anatomisch-klinische vorm en de evolutie van het probleem bij de patiënt.
Over het algemeen wordt een diepe weefselmassage aanbevolen in de eerste 48 uur, segmentale rust (in acute gevallen zelfs immobilisatie in een ontspannen positie van de regio gedurende 10-15 dagen)

Sportmassage is geschikt voor zowel sporters als occasionele sporters. Remedial Sports Massage is een preventieve behandeling die de opbouw van weefselbelasting verwijdert voordat dit zich ontwikkelt tot een blessure. Het helpt bij het herstel na training en wedstrijden en wordt vaak gebruikt om training aan te vullen en prestaties te verbeteren.

– Voorkomt en vermindert blessures
– Verkort de hersteltijd
– Verbetert de bloedsomloop
– Maakt spierspanning los en helpt bij ontspanning
– Verhoogt de flexibiliteit
– Verbetert het zelfbewustzijn
– Verlicht pijn, stijfheid en spanningshoofdpijn

Spierspanning en de gevolgen ervan kan iedereen treffen. Ook als u geen professionele sportman of sportvrouw bent, kunnen uw persoonlijke prestaties worden beïnvloed.

Sportmassage biedt hulp aan mensen die lijden aan tendinitis en onderliggende spierproblemen onafhankelijk van de oorzaak. Veel houdings-en ontstekingsblessures treden op als gevolg van sedentaire activiteiten, zoals de hele dag achter een computer zitten. Deze problemen kunnen op dezelfde manier worden behandeld als die van een actieve sporter. Dergelijke onbehandelde problemen zullen op den duur leiden tot ernstiger aandoeningen leiden die u op termijn zelfs bij banale activiteiten kunnen hinderen.

Om een ​​afspraak te maken bij Sportmassage Mechelen, gelieve ons te contacteren op het nummer 04806660202 of te mailen naar contact@sportmassagemechelen.be

   

Leave a Reply